Gott nytt År

alla nära och kära! Nu skulle jag vilja skriva ned något filosofiskt och klokt inför det nya året men det är totalt blankt! Det enda som jag kunde åminna mig, i min överarbetade hjärna (har mycket skolarbete över julen;) , som låter någorlunda klokt är det här:

kvinnohjärnan har 10 procent
kraftigare förbindelse mellan
den vänstra och den högra hjärnloben
och 30 procent fler förbindelser
än den manliga hjärnan.
Det är därför hon kan gå, prata och
sätta på läppstift -
samtidigt



Hoppas Ni får ett underbart avslut på 2007 och många trevliga/varma/glada stunder 2008

god jul kära vänner

Igår så bjöd vi in vår kära vän Mats att tillbringa kvällen innan jul med oss. Vi griljerade skinkan, gjorde godis och bakade helt underbara cupcakes (som Mats med glädje fick hjälpa till att göra)!
Jag hade förberett kvällen med mat och smått/gott så vi mumsade gott hela kvällen. Sillen jag gjorde i år var helt underbar, gjorde även chilisill (eftersom jag älskar chili) som efter mångt och mycken tid blev urgod!
Så vi startade med att äta sill (citron/lök/senap/chili), snaps och lita öl. Efter det så åt vi ostpaj, sallad och lita vin. Efter det blev det lite tillverkning av tryfflar, det var väldigt kladdigt kan jag säga men förhoppningsvis är dom jättegoda idag ;) Som avslutning av denna mysiga kväll käkade vi focaccia som vi doppade i fin olivolja + flingsalt, parmaknyten (creme cheese + hackade oliver/soltorkade tomater), fikon fyllda med grönmögelost inlandat i bacon (stekt i ugn en liten stund) plus lita öl till.  Griljerade efter det skinkan och sen avslutade vi med de otroligt goda cupcakesen som vi hade dekorerat med silverkulor!
Har nu bestämt att det är så man skall tillbringa kvällen innan jul, i goda vänners lag med en massa gott mums ;)
Allt var klart redan vid 22.30, kvällen var trivsam och glad. Somnade och vaknade med ett leende .... (låg dessutom en morgonklapp i min säng, så...) *fniss, fniss* kommer aldrig att bli vuxen när det gäller julklappar!

Nu skall vi äta julfrukost och sen gå en promenad till Mariakyrkan för att tända ljus...


juleljus i julehus/ kärleksfulla kramar till Er alla 

för dig som hatar att vakna av en skränande väckarklocka

kan jag varmt rekommendera Philips Wake up-light! Helt perfekt för mig som vill vakna med ett smile på morgonen till fågelkvitter. Min älskade man som däremot behöver kastruller/buller och bång för att vakna upp ger mig en hjärtattack varje morgon! Tidigt i vårt förhållande lovade jag att väcka honom bara han inte ställde klockan! kompromissen togs eftersom jag vaknade redan vid 04.00 med ångest om att snart ringer min kära livskamrats väckarklocka! Helt slut varje morgon med hjärtklappning och en ständig ångestnärvaro av att något hade drabbat mig... *skratt*
Fick verkligen ett hallelujamoment när jag upptäckte denna underbara klocka, gå själva in och testa!

http://www.wakeuplight.philips.se/?origin=SEA&s_kwcid=v%C3%A4ckarklocka%20philips|1052004571

Fick dessutom en saknadskänsla av mitt gamla arbete och arbetskamrater, så här i juletid var det så otroligt mycket som hände. Vi hade personalfest, mini-revy och ett helt underbart julbord. Allt underbart, vegetariskt förstås, fanns på detta bord och har ni aldrig varit där kan jag varmt rekommendera detta! Kolla bara in bilderna på omgivningen:  det här ser du när du går motionsslingan/promenadstråket (ångermanälven, niporna)

 Österåsens Hälsohem

lite bilder ifrån huset

  taket i vårt sovrum, nu skall bjälkarna behandlas och tegelväggen skall putsas upp....golvet..elementskyddet skall dit..... kevins rum: ja, det är svart... fondväggen skall dit, lister....ängeln hänger i trollhasseln i hallen...å tomten bevakar allt image31 även fast vi nu bor bland packlådor/plankor/målarfärg/damm så måste man skapa lite mys...längtar så efter nästa JUL eftersom jag är en julmänniska (vad det nu är;) Man kan säga så här, jag diggar hela december månad med pepparkaksbak, pyssel, doften av glögg/pepparkakor/nejlikor, alla mysiga stunder med familj och vänner...hej du vinterland, nu är du här *trallalalalala* fast om vi kan sjunga vinterland i skåne vet jag inte riktigt men man kan ju alltid låssas..*skratt* 

nostalgi

Min fina barndomskompis Maggan inspirerade mig till en liten 70-tals tripp! Jag hade så många tokroliga stunder med henne och det kan ge mig myskänslor än idag! Även om det var rätt tufft ibland så var det såna stunder som gjorde att man stretade på. T ex när jag och Gegge oskyldigt tog mopparna upp till affärn och mötte Modern på vägen... och äntligen kunde vi se färg i Tv!

Julkalendrar man minns: Teskedsgumman & Julstrul med Staffan och Bengt & Fem myror är fler än fyra elefanter (Ellen, Vera & Cecilia). Kommer ni ihåg: nu står Ellen till vänster om Vera som står till höger om Cecilia


Min älskade lillasyster Petra kom med storken


Ingemar Stenmark vinner junior-WM


GB får äntligen fram V5 , Flirt, Punschpuck och framförallt PIGGELIN


Björn Borg vinner Davis Cup

Ulrica Knape vinner OS


Firade min 12-årsdag i Rosa hatt, festen hade vi hos farmor Anna! Gegge, Rakel, Kent, Micke, Gunilla, Carola, Peter, Petra, Sussanne var där! Vi drack saft, åt bulla och tårta. Schejkade loss ordentligt till ABBA! Året innan hade ABBA vunnit schlagerfestivalen med Waterloo


Norrmalmstorgdramat, vem glömmer det!


Bay City Rollers, All of Me Loves All of You


Min häst bara bäst ;)


Blev förälskad och tappade oskulden


Var tvungen att se alla barnprogram med Pepa och Peter:
HAJK , Paddington- Den lilla björnen, Pellepennan och suddagumman,
Boktipset, Clownen Manne, Barbapappa, Fem myror... Beppes godnattstund: Fäääärdig! Vad hette hon: gudrun el....Trazan och Banarne, Proffessor Baltazar, Dr. Snuggles, Kapten Zoom
Drutten &Gena


Kungen gifter sig med Sylvia och året därpå har vi en prinsessa som heter Victoria


Rockade loss till Kizz på Stockholm Stadion


Fick vara med i hemliga klubben (vad den nu hette) som Gegge och Gunilla startat


Saturday Night Fever har premiär


Fick min Puch


Ted Gärdestad, min favvo, vinner med Satelit


När vi växte upp lekte livet

Vi var evighetens barn

Det var helt självklart att vår framtid skulle bli oförbrukat fri

Somrar svepte fram  jorden värmde våra fötter där vi sprang,

rågen gungade och gräset växte grönt

Hela livet var så skönt

(himlen är oskyldigt blå, ted gärdestad)


hej alla vänner

har äntligen klarat av tentan..nu är det bara att vänta på resultatet!
Jag har lovat att lägga in bilder på hur det framskrider i huset men tyvärr! Sladden, kabeln, till kameran är borta: LOST! Det är precis som med strumporna i tvättmaskinen! Hur fasiken kan de bara försvinna? Man blir helt galen... Har nu letat à antal dagar efter sladden och jag kan säga så här: hälften av vår bostad är nedpackad eftersom vi skulle flytta först i oktober och sedan till 1 december! så .. i min iver så packade jag säkerligen ned den och nu brinner jag för att gå igenom alla 25 lådor! Inte! 
Endera köper jag en ny sladd eller så...
Jag kan i alla fall rapportera att det blir jättefint men det är otroligt mycket kvar att göra.
Trädgården har också blivit demolerad av små grävskopor (ifrån hell enligt min mening) med män (inte alla) som förvandlas till tappatminhjärna så fort det handlar om maskiner (mc, gräsklippare mm) . Ursäkta mitt uttryck men det var en sorglig dag att komma dit och se att gräsmattan förvandlats till en leråker, jag bara såg arbetstimmarna växa! Visst nu har vi en bra grund men... Som tur är min filosofi att det är någon mening med allt som sker, kanske var gräsmattan sjuk eller nåt sånt? Det fixar sig alltid, eller hur! Några som känner sig sugen på att fixa, gräva till våren? All hjälp emotages tacksamt.

ha en fortsatt fin december med mycket juleljus i julehus, kram


RSS 2.0