Har ni läst om fröken Fiffi säger:

en piffad fiffi, en ansad skrud, en välvårdad trädgård eller en rakad muff? Jag fick mig ett gott skratt på Lördagsmorgon när jag låg och myste/läste senaste Amelia. Fröken Fiffi rekommenderar sex klassiska frisyrer och hmmm..vilken skall man nu frizza till sig till jul? Kanske blir det kometen, en annorlunda frisyr för dig som gillar att sticka ut frång mängden. Om din frisyr är kometen är du bombnedslaget! Ja, varför inte. Kul att RFSU hänger med i svängarna och ger dagens/gårdagens ungdomar tips. Fröken Fiffi ger även tips till snubbar, greppen funkar lika bra för dem. Gå gärna in och titta på rfsu.com, vad tycker Du?


reklam ur amelia, bild från rfsu.com

lite väl mycket reklam, kanske ,men jag kunde inte motstå att skriva om det eftersom jag tycker det  är så himla kul. Kommentera gärna, vad tycker Du?

kram

mammadikt

 I tonåren skrev jag en dikt till min mamma, jag tror den passade in just då! När sedan mitt första barn började närma sig tonåren fick jag dikten i retur av henne för en liten påminnelse om hur det kan vara och vad en mor ibland kan känna! Det där med Australien och Turk vet jag inte riktigt var jag fick ifrån men det var väl exotiskt.

(vi har precis varit och inhandlat en scanner/kopieringsmaskin så därför måste jag pröva om det funkar)

kram på Er alla


min bästa vän



gav mig en tavla när vi flyttade till skåne, den har en speciell plats i hallen. Den är så fin och värmer mitt hjärta, ofta.

inte utmana, utan bara nyfiken

Jag gillar egentligen inte att utmana eller uppmana men det är rätt kul att få reda på lite mer om sina vänner. Dessutom har jag vissa i bloggvärlden som tycker om att utmana mig ständigt och jämt med diverse konstiga saker såsom sweetest person, friend request osv (ingen nämnd, ingen känd;)
I alla fall, när jag läste på urtrevliga intressanta Maggans blogg så såg jag att hon blivit utmanad så då nappade jag!!!!haha helt tok! Jag skall i alla fall vara snäll mot Maggan och inte utmana henne men ni andra;)
(kopierade dessutom av den från Maggans trevliga bloggvän;\ )

Till utmaningen, Regler har den också och de är följande:


· Länka den som utmanat (nu har jag ju inte blivit utmanad,så) dig och sätt in dessa regler på din blogg, fast jag kan ju länka till Maggan.

· Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

· Utmana i slutet av inlägget några vänner (egentligen 7 st men det vill inte jag;) genom att nämna deras namn och länka till dem.


Låt dem sen veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Så - det här är jag:

* Jag är en gottgris, har inte varit det förrut men är det nu!.
* Jag älskar att läsa inredningstidningar och kokböcker, kan ligga och planera förändringar och maträtter i timmar. Tänder ett ljus och lägger mig på sängen i vårt mysiga sovrum för att läsa i timmar (sen är jag tillfredsställd och nöjd resten av dagen;)
* Jag brukar emellanåt ägna timmar åt att titta på foton, läsa bloggar och minnas gamla tider eftersom jag saknar familj och vänner så oändligt mycket
* Jag älskar att skratta så att tårarna rinner, ibland brukar jag och grabbarna bryta ihop totalt bara vi ser på varandra (sist var vid middagen när vi åt blodpudding, skitkul eller hur;) kevin hällde ut äppelsaften, bytte glas med mig?skitkul!?Lättroad, javisst;)
* Jag älskar att köpa badkulor, badbomber o dylikt till bubbelbadet fastän jag inte får bada själv. Ibland använder jag badkulor med olja när jag duschar och Dan blir så in i ...eftersom badkaret blir som en halkbana och det blir ett superjobb att få bort all  olja*sorry;}*I Fredags höll han visst på att bryta nacken när han skulle ta ett skönt bad.....
* Jag kan bli tjurig om något tar allt för lång tid, skall gå snabbt, snabbt
*Jag älskar att styrketräna och har svårt att gå ifrån gymmet när jag väl kommit dit


Jag utmanar nu följande bloggare:

* Min kära vän som flyttat så långt boort, Lena
* En återfunnen vän som oxå flyttat långt bort, AK
* Min käraste gostumpa, Felicia

puss och kram på Er alla

doft, doft, doft

hej igen;)

det är inte allt för ofta jag är ute på nätet nuförtiden men dels beror det på min älskade son, eftersom han och jag delar dator ett tag, använder den jämt men det är även på grund av att jag helt enkelt inte hinner! Jag skulle behöva 8 h till! I alla fall så har det hänt massor i oktober, naturligtvis;) Blev uppringd och erbjuden en tjänst på en förskola som i förra veckan firade 1-års jubileum! Ja, det är helt sant, jag gamla människa ville någon ha! Just precis när jag börjat inse och förstå att jag tagit tag i mina drömmar alldeles för sent och inte kunde jämföras med de 20-åringar som spritter omkring och norpar alla tjänster. 600-1000 sökande (som minst), nyss nyutslagna oskuldsfulla rosor som söker som beteendevetare, socionomer, personalvetare å fan å hans moster! Vem i hela friden kan tävla mot sånt? Men så ringde det och jag bet ihop och sa: kan jag få återkomma, skall tänka över det en stund! Sen så kände jag mig som en oskuldsfull ros som spritter omkring ända tills jag hade jobbat i en vecka, då kände jag mig som en åttioårig ros som gjort det alldeles för många gånger!
Igår morse tyckte jag mig skönja jeanette i spegeln igen och att "det kanske inte var så stora påsar runt ögonen" som jag tyckte i förra veckan. Jag hade i princip börjat spara för ansiktslyft! och tänkte att jag kunde förstå varför man gör töcke tok!  Nu har jag landat, skönt, och det är underbart att arbeta med barn och få så mycket kärlek. Vi arbetar med Montessori och Reggio Emilia pedagogik vilket jag har läst mycket och tycker mycket om. 
Eftersom det var jubileum förra veckan var hela personalen bjuden på fest, så på Onsdagen fick vi laga mat på Lagmarks(lagmarks.se) i Helsingborg. Helt otroligt, det är min favoritrestaurang näst efter Bonasera Bonasera. Där kan man beställa gourmetas: pyttesmå rätter som är inspirerade av smörgåsbord, danskarnas smörrebröd och Spaniens tapas. Man kan välja mellan ca 20 olika gourmetas och dessutom kan man avsluta med en helt underbar dessert. Deras Crème brûlée är BARA helt underbart god och smälter i munnen eller så kan du beställa vitchokladpannacotta med hallonsås. Naturligvis finns det flera desserter men skall jag nämna dom blir ni allt för trött. Allt är underbart gott! Dessutom har de ett vinotek, skitsmart, där man kan välja på 40 olika viner från de bästa vingårdarna i världen! Förstår ni! å sen har de ost....

I alla fall så fick vi göra 14 smårätter, gourmetas, och en förrätt och en efterrätt och då var jag in heaven! Dessutom fick man dricka hur mycket vin,öl man ville när man tillagade alla dessa smårätter. Eftersom klockan var sju och alla var väldigt hungriga så blev det lite för mycket innanför västen för vissa. Men vad gör väl det, kvällen var otroligt lyckad och det enda som hände var att vissa blev väldigt glada och vissa blev väldigt trötta;).  Maten var helt underbar god, bland annat så gjorde vi: Salami med tillbehör, Kycklingspett, Fläskfiléspett, Sparrisknyte (sparris & skinka), Kalvcarpaccio, Melon & spickeskinka, Mini-Croissant med ost & kokt skinka, Rensteksrulle, Räkröra på baguette, Lax med pepparot, Kräftröra, Taleggio, Potatissallad , Quinoasallad à la Lagmark . Jag och Isabell fick göra kyckling med chilisås och quinoasallad, väldigt lyckad måste jag få påpeka;) Vi blev även bjudna på en spansk variant av något som han jämförde med surströmming. En liten sill upplagd på grovt bröd som var som gjord för en norrlänning;) Urgott, alltså! Så helt underbart att få göra något sånt kul, varför gifte jag mig inte med en kock?! Jag är helt matgalen och lyckan är gjord när det bara finns helt underbara råvaror.
Sedan i Fredags var vi på 80-tals fest på Sundspärlan med ett glatt gäng vänner, gångavstånd från där vi bor, och där var Sandelin och Ekman! Så kul och såna minnen som poppade upp, jag glömmer aldrig Freestyle i Kramfors! Den här kvällen sjöng de Fantasi å lyfte taket  och när vi vrålade Ögon som glittrar, då, blev jag nykär i min man igen (kocken glömd;). Urtrevlig kväll med gäster som var på G;)
Nästa helg skall jag och några vänninor gå på Hjalmars kök och äta, spännande eftersom jag aldrig varit där, rapporten kommer om allt vi såg och åt;)

ha det så bra alla kära vänner


RSS 2.0