livet

är som en bergådalbana! En fin, klok och erfaren kvinna (84 år) sa till mig: Mitt liv har varit som en bergådalbana,men g.. så tråkigt livet hade varit utan det!  Det är ändå dom turer som gick uppför som man bygger sitt liv av (av de erfarenheter som nedförturerna innebär får man visdom och en livets läroläxa). Det var bara att spänna fast sig i vagnen och åka med, med kraft, vilja och kärlek kunde hon och hennes man klara allt. I mitt fall är det helt ok, jag valde att spänna fast mig i den röda vagnen för länge sedan!  För, tänk va tråkigt livet skulle vara om det bara var en enda raksträcka! Men ibland ifrågasätter jag mig själv; kunde jag inte valt en väg med lite kurvor (två högst;), är jag riktigt klok å när ska det bli lugnt?! 
Just nu är det många saker som händer i familjen, allt för mycket på en å samma gång, och jag sitter i vagnen som är på väg nedför! Lugn, lugn, jag är van åkare och kommer snart att vara på väg upp igen. Av erfarenhet vet jag att om man bara tror, tror, på det BRA och arbetar flitigt som en myra så kommer belöningen. Att arbeta med sig själv, behandla det gamla i ryggsäcken, kan ibland innebära att man går tillbaka några steg. Vilket i sin tur innebär att man får nya insikter och aha-moment som man får ta tag i! Jaha, tänker nu många, stackars henne! Hon är ju inte riktigt klok! (med lite uns av självironi;). Visst, ibland kan det kännas så skratt men att gå ifrån att ha studerat till hundra procent till en arbetslös liten människa kan vara så frusterande och göra vem som helst tokig!;)
Meningen med inlägget idag var att prata om bergådalbanan! å jag kan lugna er oroliga läsare att jag bara har en otroligt djup dag med tankar som spritter omkring som tokiga djävlar från värsta strindbergsdramat *fniss*. Jag kommer tillbaka en annan dag när jag arbetat färdigt med scenariot!

puss o kram

Utkast: Några av ...

äpplen, äpplen överallt 2008Några av mina underbara äppelträd. Hösten är här med sina härliga färger, underbar luft och allt att skörda! Trädgården ger mig en "kick" och är en teurapetisk upplevelse, tackar träden, blommorna osv för allt de ger mig och i min tur försöker jag att ta hand om dem på det bästa sätt jag kan! Har så mycket äpplen som jag skall plocka; gör äppeldricka, äppelpaj och äter dem som de är. Pysslar på med saft, vinäger och olika inläggningar, har gjort äppeldricka, rödvinbärssaft, rabarber-björnbärssaft, körsbärssylt/marmelad,
rabarbermarmelad, torkat lavender och skall snart börja skörda jordärtskockorna. Helt underbart att hålla på med, tänk om jag kunde jobba med detta istället. Ja, fy farao va mycket drömmar man har! Helst skulle jag vilja ha en liten gårdsbutik med olika delikatesser ifrån trädgården samtidigt som jag har två fåtöljer (ni vet såna där underbara engelska djuuupa) i trädgårdshuset där jag kunde sitta och filosofera med människor. Jaha, man får väl se...;)

doft, doft, doftHar otroligt mååånga doftrosor, engelska, gamla svenska sorter och några som jag inte kunnat luska ut vad de är. Har gjort en lite rosenberså där jag skall ha en sirlig trädgårdsmöbel, letar efter möbel, som man kan sitta och dricka lite vin å äta lite goa ostar. Vill ha flera små rum i trädgården som kan utnyttjas till olika måbrastunder. 
Söker efter mitt drömjobb och känner att det är viktigt att finna saker som gör att man mår bra. Eftersom, nästan, alla mina vänner arbetar dagtid och jag går här och drar är trädgården en av mina skönaste ställen just nu.  Att få kraft ifrån naturen är helt underbart, därför avslutar jag med En gryningshälsning.

Tag väl vara på den dag som är! Denna dag är livet, själva livets essens. I dess lätta förlopp rymmes alla verkligheter och alla skiftningar i din tillvaro: växandets njutning, handlingens ära och skönhetens glans.

Gårdagen är blott en dröm och morgondagen är blott en vision. Men en väl använd dag förvandlar varje gårdag till en lycklig dröm och varje morgondag till en vision av hopp. Tag därför väl vara på den dag som är (från sanskrit)

kram på Er alla, ha en underbar dag

hej igen;)

ja, jag vet det var länge sedan jag skrev något men jag behövde en välbehövlig paus ifrån...Allt...Har njutit och njutit av sommaren och alla härliga familjebesök. Återkommer om det senare, med bilder o dylikt, nu allra först har jag blivit utmanad av min bästa bloggvän Lena så:

Jag har blivit utmanad av Lena så...

1. Vilken mat äter du ofta?
Allra helst grönsaker/rotsaker, sötpotatis, couscous/dinkelris/bulgur,  lax, kött, oliver, fetaost, soltorkade tomater, färska kryddor, m m, surdegsbröd med lite olivolja och flingsalt (ofta innan middagen). Kan inte räkna upp allt smått o gott här men är inspirerad av Anna Bergenströms kokböcker (helt Underbara), gillar småplocksmat som inte sätter sig tungt i magen. Mumms...

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut?
Beror på, vill värdinnan/värden ha hjälp så hjälper jag gärna till!

3. Var sitter du helst när du bloggar?
Just nu sitter jag vid middagsbordet för jämnan, nära kaffebryggaren och kylskåpet ;) å så kan jag titta ut genom altandörrarna på den fina trädgården. Idag är det sol och en härlig höstdag, jättevackert, och jag blir inspirerad till långa härliga höstpromenader. Måste ut, snart;)

4. Köper du ofta triss?
Inte allt för ofta men händer ibland.

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Min bästa semester var när vi, hela familjen, åkte till Copenhagen och firade Daniels 20-årsdag. Vi åt gott, mysigt hotell, Frukost, umgicks och hade det urhärligt.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
Åh, herregud! Vet faktiskt inte? Vilken kanal går Greys A på? 5:an och 4:an? Gillar ju inredningsprogram emellanåt också så...Sommaren blir det nästan ingen tv alls men jag måste bara se Greys som troligtvis startar snart igen!

Jag utmanar följande personer: Maggan, Petra

Så här gör ni som har blivit utmanade:
Svara på alla frågor
Välj ut fyra personer som du vill ska svara och utmana dom i deras bloggar, be dem läsa din...

Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen...


RSS 2.0