älskar att laga mat

så vi brukar ha italienska/arabiska/norrländska mm matveckan för att det skall bli lite roligare att laga till maten. Den här veckan har det varit Tinas kök som inspirerat till matlagning, så det kanske är skånska matveckan då ,eller? I alla fall så gjorde jag Järpar med kål i Måndags och det var helt otroligt gott, så därför måste jag bara få delge receptet till Er andra! Jag bara älskar kål, det är bara synd att lilla magen ibland kan få ett eget liv om man ätit för mycket av det, så, ta´t lite lugnt med det. Tänk på era medmänniskor ;)
Kolla in sidan, Timjanjärpar med sommarvitkål och äpple aftonbladet.se/matvin/mat-tina/tinasrecept/article564357.ab . Supergott!  Där finns även en hel del andra recept som man kan inspireras av, ikväll skall vi pröva Spätta med räkor och parmesantäcke.
Jag ändrade lite i receptet: istället för att hälla kålen tillsammans med järparna slog jag på c:a 1/2 dl vatten, 1/2 köttfärsbuljong, 1-2 dl grädde. Kålen tog jag på sidan om eftersom jag vet att barnen inte är så förtjusta i kål ;) Järparna däremot blev populära! Jag och Dan tyckte om hela receptet.
Lite kul sätt att komma ifrån sina gamla vanor när man lagar mat, dessutom blir det mycket roligare med nya smaksensationer ;) Pröva, jag lovar att det är god vardagsmat. Vad tyckte du? Har du något favvo-recept som du vill dela med dig till mig?
Nej, nu måste jag sätta mig och läsa lite engelska godbitar igen, snart tenta igen!

hej, svejs
leverpastej

Det är en fröjd att se, att det finns så många härliga saker på jorden som jag inte behöver.

Idag börjar jag med ett citat av Sokrates! men även ett annat vackert citat som följt mig den här veckan



image21en ständig fras i min hjärna för jag tror jag hamnat i en sjukdomlig köpkris! Jag vill ha, ha, ha... ;) För att övertyga mig om att jag inte behöver så måste jag upprepa dessa ord!  I och med att renoveringen av huset går framåt så vill jag köpa nytt! HJälp, va man kan behöva olika saker ibland! Jag tror förresten att jag skall texta dessa ord i hallen, så att man alltid påminns av de här fina orden! Visst är det vackert med budskap på en vägg sådär ;) I värsta fall, om inte köpsuget går över, får jag väl tatuera in texten på någon del av min kropp. Har bara inte kommit på vilken del som vore bäst!? fniss, fniss Har ni några tips?
Fast några saker är faktiskt viktiga, t ex: Challe behöver deffinitivt en ny säng p g a att den gick mitt itu för några veckor sedan! Ja, det är faktiskt sant men Challe sover faktiskt i den fortfarande! Själv säger han att det är rätt ok för nu är ju sängen som en sjukhussäng, han kan sitta i den och spela datorspel mm! Inte klokt men sant! Det blir första köpet. Nästa som hände, å det hände också för ett bra tag sedan, var att Kevins ursnygga skriv-databord "brakade" när jag, som tur va, satt framför dataskärmen. Allt rasade i princip ned på mig, satt där med datorn i knäet och vrålade efter hjälp. Tur att man har styrketränat lite grann, kan säga att det var ganska så tungt med dator och allt annat skräp! Det blir köp 2! Det var de nödvändiga köpen!
Igår var Dan och jag ut på en liten shoppingtur och hamnade på Bolagret (en urmysig allaffär: soffor/inredning/ljus som doftar kaffe/choklad mm) och där hittade vi mattor, en skitsnygg liggfåtölj, köksklocka, snygga muggar och skålar i silver! Allstå det tar ju aldrig slut! Dan blev bara blekare och blekare och fick fram med någon slags hes viskning: Du är väl medveten om att det snart är jul,  gumman!? Då slog dig mig att det är verkligen en fröjd att jag inte behöver så många saker! Så....det blev en cappuccino resp cafe latte på fiket mittemot istället!
Kände mig ändå lite nöjd efter ögonshoppningen, köpte en jättefin vit stor julstjärna till Ricco och Madde eftersom vi skall åka upp till dem om två veckor för att närvara vid Dannes medaljutdelning. Det skall bli riktigt underbart att få åka upp till Stockholm och välkomna sonen hem men även att komma hem till Ricco och Madde, det är som en själslig resa! De är helt underbara och deras hem är så mysigt och välkomnande! De är livsnjutare och livsinspirerande! Appropå det så kan jag passa på att göra lite reklam: se på SVT1, börjar idag, ny humorserie Hej Rymden 19.00 där Ricco är med. Ricco är Dans morbror och var med i Sveriges första såpopera Varuhuset förresten! (för alla er som inte kände till det;)

ha det bra alla, var rädda om Er

härligt med minnesögonblick

En höstpromenad med min man Dan på strandpromenaden vid havet! Vi gick förbi mitt helt underbara Pålsjöbad där man kan basta (med panoramafönster mot öresund), bada/sola naken i trygghet på bryggan! Man får se upp med kanotfarare, hehe. Helt underbart för själen! Helsingborg är en underbar stad att bo i med tanke på närhet till hav, strand och skogar (mer bokskog).

image18
Till vänster är för damer och till höger för herrarna! Bakom de små byggnaderna (badhytter) ligger man som en nyfödd och lappar sol med andra damer i olika modesjanger (ålder,vikt,längd) ;) I mitten är bastu med panoramafönster. Njuuuuuuuuutningsfullt.
Pålsjöbad brukar anordna konserter, med bla Eric Gadd, sedan två år tillbaka. Är helt underbart att sitta där vid havet, stranden och njuta av BRA musik.  Har man bara en bra grill, massor av god mat, vin och trevligt sällskap så är kvällen fulländad! Petra (lillasyster) var med förra sommaren då vi (jag, dan, christina, mimmi med fam) lyssnade på Lahle och Stefan Sundström(?). En liten "rysarstund" ;) Kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

i dessa stressfulla tider vill jag påminna om mindfulnes

Läste i Aftonbladet om mindfulnes. Du som är stressad, läs och ta i beaktning:

Testa: Är du mindful?


Se om du behöver träna upp medvetenheten
Kryssa för de påståenden som stämmer på dig för att se om du behöver träna på mindfulness.

  • Du glömmer en persons namn så fort du har hört det.
  • Du gör en sak medan du tänker på en annan.
  • Du spiller, tappar och glömmer saker för att du inte är uppmärksam.
  • Du lyssnar inte på svaret när du har ställt en fråga.
  • Dina tankar kretsar mest kring framtiden eller det som har varit.

  




0 kryss

  • Grattis! Du är medvetet närvarande och njuter av din vardag.

1-3 kryss

  • Du är mindful för det mesta. Om du vill få ut ännu mer av dina möten och din vardag, testa övningarna och se om de är något för dig.

3-5 kryss

            Du har svårt att vara närvarande i nuet. Prova mindfulness och känn om det gör någon skillnad.




1. Morgon

Ställ klockan 5 minuter tidigare även om det känns som om du stjäl av din egen sömn. Men då kan du ligga kvar i sängen, sträcka på dig en stund, och vakna mjukt. Ha på snooze-alarmet så att du inte riskerar att somna om.


2. Frukost

Ät magen i form för att må bättre. Byt ut frukostflingorna mot fiberrika sorter. Drick mycket vatten.


3. Dagislämning

Investera i en cykelvagn. Ungarna älskar att åka cykelvagn och du får mer motion än under vanliga cykelturer.


4. Morgonflirta

Sätt dig i t-banans sista vagn - inofficiellt klassad som singlarnas egen vagn. Ett leende eller en blick kan göra vem som helst på gott humör.


5. På jobbet

Ge minst en positiv kommentar till någon varje dag. Var ärlig och ägna dig inte åt falskt smicker.

Att glädja någon - ger ofta positiv feedback tillbaka.


6. Arbetspaus

Ha en skylt på datorn som påminner dig om att du måste pausa. Gå snabbt igenom musklerna i armar, axlar, nacke och ben. Spänn och slappna av ett par gånger.


7. I matkön

Bli inte irriterad. Se väntan som en paus. Kanske den enda du får under dagen.


8. Lunchpromenad

Frisk luft är rena hälsopillret. Gå en promenad på lunchen så slår du tre flugor i en smäll.

Du stimulerar tallkottskörteln med ljuset, får i gång blodcirkulationen och syresätter blodet.


9. Stanna och lyssna

... på vinden, fåglarnas kvitter och lövens prasslande.

Naturens ljud fungerar som en avslappnande cd och minskar din vardagsstress.


10. Fruktstund i stället för fikapaus

Precis som dagisbarnen behöver du pausen och frukten för att få ny energi.

Dessutom är det nyttigare än kaffe och kanelbulle.


11. Bli inte irriterad

... när du kommer hem och ser dammråttor och skor huller om buller i hallen. Gläd dig i stället över dina barn och att de har många vänner.


12. Slappa i trädgården

Tillbringa en stund varje dag i din trädgård.

Följ årstidernas växlingar i naturen och försök att själv finna samma växelspel mellan aktivitet och vila.


13. Middag

Välj järnrik kost som broccoli, spenat, fullkornsbröd, rött kött och baljväxter.

Det motverkar järnbrist som gör dig trött.


14. Stäng av tv:n

Ser du alltid samma program av gammal vana? Tryck på av-knappen en kväll och gör något helt annat.

Att bryta invanda rutiner/mönster och göra något nytt får oss att må bra.


15. Kvällslektyr

Låt dig inspireras av något som du normalt inte skulle läsa.

Kanske ett teknikmagasin eller krånglig facklitteratur.


16. Sovdax - låt inget störa

Se till att du får tillräckligt med sömn. Ställ väckarklockan - så du vet när det är dags att gå och lägga sig. Låt ingenting rubba dig. Bry dig inte om att det är en bra film på tv. Den kan du köpa på dvd.

Speciellt 9 och 11 är något som jag kommer att anamma! Man känner sig otroligt nära allt när man är ute i naturen och bara lyssnar, dessutom så dör man inte av lite stök! eller?


dags att läsa en massa igen, så ;)

måste bara få en liten paus! Förra arbetet handlade om förhandlingar, hur vi skall bli bra förhandlare, och vi fick genomföra rollspel! Kul men svårt! Psykologen hade köpt in från Harvard university instruktioner och rollspel som vi skulle följa. För det första har jag redan problem med engelskan och då blir det ju lite trixigt att förstå vad, vem man skall vara! För det andra, när man dessutom frågar sin professor vad vissa saker var och hon inte riktigt kunde svara (eller så svarade hon så att jag inte förstod det på svenska ens;/ )! Ja... behöver jag säga mer! Haaah  Det blev mycket studier som ni kan förstå!  Iaf så gick det bra, vi i vår grupp skötte uppgiften med brillians, hehe, måste jag säga!
Nu skall vi läsa om Teamwork och det är ytterligare en jäkla massa sidor på engelska man skall traggla sig igenom, hugaligen, vilket inte är helt lätt! Men det är bara att tugga på för snart är det redovisning och slutligen Tenta igen!

Var också tvungen att ta en paus för att insupa lite inredningsdetaljer till huset och vad hittade jag inte då: Lampan med stor L som jag letat efter sedan jag såg den i Monicas lägenhet (Vänner på tv), fast där var lampan en golvlampa inte en taklampa! At last: jag hittade den och nu tänker jag spara av min stora, stora lön tills jag kan köpa den! Vill bara ha! Se så vacker den är ;)
image16eller hur?

Dan får nippran på mig men jag skulle deffinitivt behöva en pippitrunk,eller vad hon nu kallade den, nu! Hela tiden kommer det vackra saker förbi min näsa/ögon å det kan ju deffinitivt inte vara mitt fel!;)

hej svejs

klarade tentan

och fy farao vad glad jag blev för det!

image15
Här har vi regnigt och grått idag men vad gör det när jag äntligen kan ta mig till gymmet och köra ett hårt styrketräningspass! Gör inget alls ;) Dessutom så kan man ta en underbar höstpromenad i Pålsjöskog, om man inte vill gå strandpromenaden nere vid havet. Det kan  ju blåsa rätt vilt här nere å speciellt vid havet ;) men då kan man vandra under alla dessa underbara bokträd istället (se bild)! 
Blir inte alls så mycket träning nu när man har så himla mycket att läsa varje vecka, det tar aldrig slut på böckerna! Har hamnat i en superbra grupp med tjejer som är engagerade så det känns riktigt bra! Vi är väldigt effektiva när vi skall göra grupparbeten vilket tar bort en del av stressen man känner över den här kursen! :)
Snart skall vi iväg och arbeta med huset, Dan har bestämt att jag skall få måla fönster! Låter väl härligt att hålla på med på en Lördag, tur att man har stora visioner om hur det skall se ut i slutänden!
Vill också hälsa till min vän Maggan: fy farao va kul det är att se Hammarstrand på tv, norrlänningen i mig njuter av varje sekund och när programmet är slut vill man bara se mer! Dessutom kan det väl inte bli några problem med att showa i andra städer, hur många norrlänningar finns det runt om i Sverige som blivit tvungen att flytta pga olika orsaker! För farao, hela Sverige är väl byggt på norrlänningar! (hehe)

ha det bra Alla

kram

döpa vårt kära hus

idag är det mycket, vill gärna ha lite tips på vad vi skall döpa huset till? Kom med förslag!

skickar även med en inspirationsbild på hur vårt vardagsrum skall se ut till jul ;)
image11

Vackert ;)

image9


Så här tänkte jag göra till vår inflyttningsfest (i vårt körsbärsträd) men de kan man ju även ha som små nyårshälsningar el dyl. Hoppfulla, glädjande ord kan man aldrig få nog av. Vackert papper/vackra sidenband, ett vackert typsnitt, vackra kristaller. Sååååå vackert.... Kan man få nog av vackert ;)

Inreder

huset och därför läser jag allt som kommer framför min väg, böcker/tidningar/internet. Försöker att gå utside my box och bli inspirerad av Allt, därför rekommenderar jag att ni går in på underbara sidan. Se anindiansummer-design.blogspot.com/. Härliga färger, möbler, tyger och föremål! Om inte annat mår man otroligt bra av att titta på bilderna :) . Var även tvungen att lägga in Ikeas julbelysning, kolla in snöbollekronan! Den måste jag bara ha i trädgårn! hehe Längtar efter december månad då man får njuta av ALLt! underbara tid!

Touch me nowimage8
I close my eyes
and dream away...

När en kvinna säger jag ringer dig senare,

så menar hon när hon kommer hem.


När din man säger jag ringer dig senare,
så menar han innan han dör.



kopierade den här från en annan bloggare, tyckte den var så himla.... ;)

Hösten här

och det är en underbar dag idag! Solen skiner, träden är gröna, gula, röda och det är underbart att promenera efter havet! Sååååå underbart vackert....

Nästa vecka får jag veta om jag klarade tentan eller inte! Hugaligen, jag kommer att kräkas både måndag och tisdag innan resultatet!! Har varit stressigt och jäktigt hela förra veckan, tågen har haft elfel och jag har nästan brutit ihop pga av att jag inte kommit fram till Lund! Men nu är den veckan över och jag hoppas att det fixat sig med eltrollgubben ;)

Har haft en inspirationstjejfest som blev såååå lyckad, sista gästerna gick hem 04.30! Hallo vad trött jag var dan därpå, det var länge sedan man hade så kul! TACK alla tjejer för en otroligt underbar kväll;) Kevin och Philip, som kom hem vid halv elva efter biljadspel, tyckte vi lät som en skock hönor hehe, å vi kacklade på rätt rejält men vadå: Det är väl bevis om något på att vi hade kul! haha
Nej nu måste jag gå och gosa med min man (kom precis hem efter att ha varit i huset och grävt jordgolvet i vår källare;)
Ha det bra alla kära vänner

puss o kram

RSS 2.0